Sushi z tortilli z plastrami Simply V o smaku wyrazistym, łososiem i ogórkiem

Sushi z tortilli z plastrami Simply V o smaku wyrazistym, łososiem i ogórkiem
Taką wersją “sushi” z pewnością zaskoczysz swoich koktajlowych gości, a także sprawisz sobie wyjątkową radość w porze lunchu. Posiłek na zimno, a mimo wszystko bardzo sycący.

SKŁADNIKI

1 tortilla pszenna (lub kukurydziana w wersji bezglutenowej)
80 g łososia wędzonego
2 x Simply V roślinne plastry na bazie migdałów o smaku wyrazistym
½ opakowania Simply V roślinnej pasty kanapkowej na bazie migdałów o smaku łagodnym
35 g ogórka świeżego
6 listków bazylii
Sos sweet chili
Alergeny: orzechy, ryby

PRZEPIS

01.
Tortille umieść na suchej, rozgrzanej patelni i podpiecz z obu stron do zarumienienia.
02.
Ogórek umyj, obierz, przekrój wzdłuż na 4 części, usuń gniazda nasienne.
03.
Tortillę posmaruj pastą Simply V o smaku łagodnym, ułóż na to plastry łososia, następnie ogórka, listki mięty oraz 2 plastry Simply V o smaku wyrazistym.
04.
Zwiń ściśle w rulon, następnie pokrój ostrym nożem - na pół i każdą kolejną połówkę ponownie na 2. równomierne części (do uzyskania pożądanej ilości - 6 lub 8 sztuk).
05.
Możesz podawać z sosem sweet chili.
Podawaj z dodatkami wedle preferencji - klasycznie z sosem sojowym lub dla dodania ostrości, a nie zabicia smaku - sosem sweet chili. Możesz przygotować w wersji bezglutenowej używając tortilli kukurydzianej i rezygnując z sosu sojowego do podania.