Kremowy deser mango-marakuja

Kremowy deser mango-marakuja
Deser ten to doskonała propozycja na słodką zachciankę. Użyte owoce możesz modyfikować w zależności od tego, co masz w zasięgu i w swej smakowej wyobraźni.

SKŁADNIKI

1½ opakowania Simply V roślinnej pasty kanapkowej na bazie migdałów o smaku łagodnym
100 g puree z mango
Skórka starta z 1 limonki
10 g puree z marakui

PRAŻYNKA

100 g andrutów
40 g czekolady mlecznej
5 g oleju

MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY

310 ml mleka
400 g białej czekolady
500 g śmietany ubitej
Alergeny: orzechy, mleko, pszenica

PRZEPIS

01.
Przygotuj prażynkę: rozpuść czekoladę, wymieszaj z połamanymi andrutami i olejem, a następnie ułóż powstałą mieszankę na dnie naczynia do deseru.
02.
Połącz pastę Simply V o smaku łagodnym, puree z owoców i skórkę startą z limonki, dokładnie wymieszaj. Po uzyskaniu jednolitej masy włóż do rękawa cukierniczego. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
03.
Zagotuj mleko i dodaj do niego czekoladę. Wymieszaj, aby się dobrze rozpuściła i połączyła z mlekiem.
04.
Śmietanę ubij (na ¾ sztywno) i powoli dodawaj do ostudzonego mleka z czekoladą. Wymieszaj do uzyskania jednolitego musu.
05.
Szprycuj na prażynkę krem owocowy, następnie dodaj warstwę musu czekoladowego i kolejną porcję kremu z owocami. Deser udekoruj wedle uznania, np. świeżymi owocami i listkami mięty.
Deser podawaj z ulubionymi świeżymi owocami i dodatkami, możesz puścić wodze fantazji!