
Dieta roślinna staje się coraz częstszym wyborem Polek i Polaków. Niezależnie, czy jej wybór podyktowany jest względami zdrowotnymi, światopoglądowymi czy dietetycznymi jedno jest pewne – korzyści ze spożywania produktów roślinnych są niezliczone.
W Simply V wiemy jak wykorzystać moc roślin – w szczególności migdałów i kokosa. Tworzymy produkty o wyjątkowym smaku, których można użyć do codziennej magii kulinarnej. Oferujemy coś więcej niż alternatywę dla nabiału – pragniemy dostarczać nowe doświadczenia smakowe, które zostaną w pamięci na dłużej.
W Simply V wiemy jak wykorzystać moc roślin – w szczególności migdałów i kokosa. Tworzymy produkty o wyjątkowym smaku, których można użyć do codziennej magii kulinarnej. Oferujemy coś więcej niż alternatywę dla nabiału – pragniemy dostarczać nowe doświadczenia smakowe, które zostaną w pamięci na dłużej.
Wspólnie i bez ograniczeń
Cieszmy się pyszną radością
Rosnąca świadomość w zakresie wpływu żywienia na nasze zdrowie spowodowała, że coraz chętniej sięgamy po dobre i bezpieczne produkty, które współgrają korzystnie z naszym organizmem. W Simply V chcemy, aby każdy mógł cieszyć się niezwykłym smakiem naszych wyrobów, dlatego w procesie tworzenia skrupulatnie analizowaliśmy każdy, pojedynczy składnik.
Glutenowi wstęp wzbroniony
Nietolerancja i nadwrażliwość na gluten, rodzaj białka występujący w produktach zbożowych, przy zastosowaniu niewłaściwej diety powoduje duży dyskomfort i długotrwałe skutki zdrowotne. Kluczowa w terapii celiakii – choroby związanej bezpośrednio z zapalną odpowiedzią organizmu na ten składnik – jest odpowiednio dobrana dieta. Wszystkie składniki użyte do produkcji roślinnych produktów Simply V są w pełni bezglutenowe.
Naturalnie bez mleka
Roślinne pasty, plastry i wiórki Simply V są produktami bezmlecznymi – nie zawierają jakichkolwiek białek mleka oraz laktozy. Co więcej, stan ten nie jest wynikiem inżynierii żywności i sztucznego pozbawiania produktów naturalnych substancji. Wykorzystywane składniki są bezmleczne z natury. Osoby borykające się z nadwrażliwością na białka mleka oraz laktozę lub cierpiące na ich nietolerancję mogą śmiało sięgać po nasze produkty.
Smacznie i odpowiedzialnie
Nasze produkty tworzymy z poszanowaniem natury i zdrowia człowieka. Do produkcji używamy bogatych w składniki odżywcze migdałów oraz oleju kokosowego. Dokładamy wszelkich starań, by wybierać jedynie te uprawy, w których dba się o dobro natury oraz godną i bezpieczną pracę człowieka.