Bułeczki ziarniste ze smażonymi warzywami

Bułeczki ziarniste ze smażonymi warzywami
Co powiesz na nieco inny dodatek do kanapek? Twoje wieloziarniste bułeczki podaj z grillowanymi warzywami i roślinną pastą kanapkową na bazie migdałów o smaku paprykowym Simply V.

Niezbędne składniki (4 porcje)

Bułki wieloziarniste: 4 sztuki
Simply V roślinnej pasty kanapkowej na bazie migdałów o smaku paprykowym: 1 opakowanie
Surowa cukinia: 1 sztuka
Boczniak królewski: 2 sztuki
Surowa papryka: 2 sztuki
Radicchio: 1 sztuka
Oliwa z oliwek: 1 łyżka
Kilka łodyg świeżego tymianku
Alergeny: orzechy, gluten (w przypadku użycia pieczywa standardowego).

Przygotowanie

01.
Warzywa umyj i oczyść. Cukinię pokrój w ukośne, półcentymetrowe, cienkie plasterki. Boczniaki królewskie przekrój na pół. Paprykę wydrąż i pokrój. Porwij liście radicchio.
02.
Warzywa polej odrobiną oliwy z oliwek. Na rozgrzanej patelni grilluj paprykę przez 3-4 minuty, a plasterki cukinii, radicchio i boczniaki królewskie grilluj z każdej strony przez 2-3 minuty. W razie potrzeby obierz skórkę z papryki. Warzywa dopraw solą i pieprzem.
03.
3. Bułki przekrój na pół i delikatnie podsmaż na powierzchni cięcia. Następnie posmaruj bułki pastą Simply V o smaku paprykowym i obłóż grillowanymi warzywami. Podawaj ze świeżo zerwanym tymiankiem.
Warzywa możesz oczywiście zmieniać według własnych upodobań.

Wartości odżywcze na porcję

Kalorie: 287 kcal
Wartość energetyczna: 1195 kJ
Węglowodany: 32 g
Tłuszcz: 9 g
Białko: 12 g